ប្រធានបទ
ការត្រៀមខ្លួនតាំងពីកុមារភាព
សុខភាព និងសុខុមាលភាព
អាហារូបត្ថម្ភ
ការលូតលាស់របស់កុមារ
គ្រួសារ​ ការងារ និងការកម្សាន្ត
ប្រព័ន្ធការពាររាងកាយធម្មជាតិ ខួរក្បាល និងការរំលាយអាហារ
កូវីដ 19
COVID-19 Frequently Asked Questions
ប្រធានបទពាក់ព័ន្ធ
ហេតុអ្វី​បាន​ជា​ទឹក​ដោះ​គោ និង​ផលិត​ផល​ទឹក​ដោះ ជាអាហារ​គ្រឹះ​សម្រាប់កូន?
ពេលណា ហើយ​ប៉ុន្មាន​ ទើប​កូនៗ​ញ៉ាំទៅ​ល្អ?
ហេតុ​អីម៉ាក់​ៗមួយ​ចំនួន​ សុខ​ចិត្ត​ទិញ​ទឹក​ដោះ​គោ​ពី​បរទេស?
កំណត់សម្គាល់សំខាន់៖
គ្មានអ្វីប្រសើរជាងការបំបៅកូនដោយទឹកដោះម្តាយតែមួយមុខគត់រហូតបាន៦ខែ និងបន្តការបំបៅដោះម្តាយរហូតបានអាយុ២ឆ្នាំ ឬលើសឡើយ។ យោងតាមអនុក្រឹត្យ 133។

ការចិញ្ចឹមកូនដោយបំបៅដោះ គឺជាទម្រង់ដ៏ល្អបំផុតសម្រាប់ទារក ហើយផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ ជាច្រើនទៅដល់ទារក និងមាតា។ នៅក្នុងពេលត្រៀមបំបៅដោះ និងអំឡុងពេលបំបៅដោះ វាគឺជាការសំខាន់ដែល គួរតែទទួលទាន នូវរបបអាហារដែលមានតុល្យភាព និងសុខភាពល្អ។ ការបំបៅដោះ និងប្រើទឹកដោះគោផងរួមគ្នា នៅសប្តាហ៍ ដំបូងនៃជីវិត អាចកាត់បន្ថយការផ្គត់ផ្គង់នៃទឹកដោះ ហើយនឹងធ្វើឲ្យការបំបៅទឹកដោះមានភាព លំបាក។ ជានិច្ចកាល ត្រូវពិគ្រោះយោបល់ជាមួយអ្នកជំនាញថែទាំសុខភាពដើម្បីសុំដំបូន្មានអំពីការចិញ្ចឹមកូនរបស់អ្នក។ បើសិនអ្នកប្រើទឹកដោះគោម្សៅផ្សំតាមរូបមន្ត អ្នកគួរធ្វើតាមការណែនាំរបស់រោងចក្រផលិត ដើម្បីប្រើប្រាស់ឲ្យបានប្រុងប្រយ័ត្ន។