ពពោះ
ទារក
សម្រាប់កុមារ
សម្រាលដោយការវះកាត់
កុមារ
ផលិតផល
ចូល
ពពោះ
ទារក
សម្រាប់កុមារ
សម្រាលដោយការវះកាត់
កុមារ
ផលិតផល
ចូល
ចុះឈ្មោះ
ប្រធានបទ
ការត្រៀមខ្លួនតាំងពីកុមារភាព
សុខភាព និងសុខុមាលភាព
អាហារូបត្ថម្ភ
ការលូតលាស់របស់កុមារ
គ្រួសារ ការងារ និងការកម្សាន្ត
ប្រព័ន្ធការពាររាងកាយធម្មជាតិ ខួរក្បាល និងការរំលាយអាហារ
កូវីដ 19
What is ENP
អានបន្ថែម
ប្រធានបទពាក់ព័ន្ធ
ហេតុអ្វីបានជាទឹកដោះគោ និងផលិតផលទឹកដោះ ជាអាហារគ្រឹះសម្រាប់កូន?
ពេលណា ហើយប៉ុន្មាន ទើបកូនៗញ៉ាំទៅល្អ?
ហេតុអីម៉ាក់ៗមួយចំនួន សុខចិត្តទិញទឹកដោះគោពីបរទេស?
កំណត់សម្គាល់សំខាន់៖
គ្មានអ្វីប្រសើរជាងការបំបៅកូនដោយទឹកដោះម្តាយតែមួយមុខគត់រហូតបាន៦ខែ និងបន្តការបំបៅដោះម្តាយរហូតបានអាយុ២ឆ្នាំ ឬលើសឡើយ។ យោងតាមអនុក្រឹត្យ 133។
ការចិញ្ចឹមកូនដោយបំបៅដោះ គឺជាទម្រង់ដ៏ល្អបំផុតសម្រាប់ទារក ហើយផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ ជាច្រើនទៅដល់ទារក និងមាតា។ នៅក្នុងពេលត្រៀមបំបៅដោះ និងអំឡុងពេលបំបៅដោះ វាគឺជាការសំខាន់ដែល គួរតែទទួលទាន នូវរបបអាហារដែលមានតុល្យភាព និងសុខភាពល្អ។ ការបំបៅដោះ និងប្រើទឹកដោះគោផងរួមគ្នា នៅសប្តាហ៍ ដំបូងនៃជីវិត អាចកាត់បន្ថយការផ្គត់ផ្គង់នៃទឹកដោះ ហើយនឹងធ្វើឲ្យការបំបៅទឹកដោះមានភាព លំបាក។ ជានិច្ចកាល ត្រូវពិគ្រោះយោបល់ជាមួយអ្នកជំនាញថែទាំសុខភាពដើម្បីសុំដំបូន្មានអំពីការចិញ្ចឹមកូនរបស់អ្នក។ បើសិនអ្នកប្រើទឹកដោះគោម្សៅផ្សំតាមរូបមន្ត អ្នកគួរធ្វើតាមការណែនាំរបស់រោងចក្រផលិត ដើម្បីប្រើប្រាស់ឲ្យបានប្រុងប្រយ័ត្ន។
ខ្ញុំយល់ហើយចង់បន្ត